Friday, April 30, 2010

✿ Jom Holiday di Singapura ✿

SALAM

Horey...... dapat jalan-jalan makan angin kat singapura. Hadiah Anniversary???? Tak lah..
Aku hanya Holiday dialam maya kerana adanya Buffered Earning Nuffnang STB Thatic Branding SS (Melancong Ke Singapura)

Horey lagik.... sebab berjaya mendapat Buffered Earning ke dua....Tak sia-sia aku berblogwaking berbatu-batu jauhnya.... dan terima kasih kepada semua yang sudi singgah ke tanah jajahan aku ni yang menyumbang kepada peningkatan trafic dalam minggu ni...


Buff ke dua, sikit jer...tak macam uolls

Disinilah tempat bermulanya pengembaraan uolls ke Singapura (sila klik kotak seperti dalam gambo tu)
Jumpa tak???
Then uolls tentu teruja bila tengok banyak info tentang Singapura seperti ni

uolls klik jer yang mana berkenan...
dan

kalau tak puas melancong dialam maya ni, apakata uolls plan trip ke Singapura.
Jangan bimbang uolls boleh Plan semuanya di sini dari transport,penginapan dan tempat-tempat yang nak dilawati so bila dah sampai sana tak lah kelam kabut nak buat itu ini.. Bijak kan?

Seterusnya

Ini part yang paling aku (pompuan) suka
apa lagi???
SHOPPING!!!!!!

Pendek kata Macam-Macam Ada. Nak tau lebih lanjut klik la kat iklan di sidebar kiri uolls tu...
Bye!





Thursday, April 29, 2010

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Aku Heppy Sebab......Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

SALAM
V
V
HARI NI ADALAH HARI ULANGTAHUN PERKHAWINAN KE-5
     SITI NURKHIJAH SYED SAIFUL AZLY
Anniversary Graphic #144
Anniversary Graphic #107
FOR MY HUBBY

Anniversary Graphic #122


Wednesday, April 28, 2010

♥ SariCorner dapat cokelat Langkawi ♥

SALAM

Kak Sari dari SARICORNER dari blog FITRAH CINTA telah menjadi Visitor 3666 yang bertuah..
wah.. cepat betul yer semalam Ummie_Mirahaziq visitor ke 3333
Dua-dua sahabat maya ni akan menerima Cokelat Cadbury dari Langkawi..
Hope sudilah terima hadiah yang tak seberapa ni...
Ada yang nak lagi????
MMM....
Tunggu kejap yer.. nanti ct akan update visitor ke???? yang bertuah.

bye.





Tuesday, April 27, 2010

♥ Alamak.... ♥


SALAM

Jom rileks kejap lepas penat blogwalking...... Layan

 V
V
V
 V
V
V
 V
V
V
V
V
V


Sekian.



✿Ummie_Mirahaziq dapat Cadbury chocolate✿

SALAM
Visitor 3333 yang bertuah adalah Ummie_Mirahaziq
So Cokelat Cadbury akan bertukar tangan

Ada Lagi ke yang nak???
Kalau Bukan Cadbury boleh??

Visitor bertuah yang seterusnya adalah yang ke 3666
 Print Screen dan buat 1 entry di blog uolls dengan tajuk
"saya nak Chocolate Langkawi"
Jangan lupa bagi link uolls kat komen box entry ni supaya senang la aku nak terjah.

Tapi sebelum tu uolls kena la buat sumbangan pada tabung nuff aku, nak cashout  beli cokelat.....




Monday, April 26, 2010

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Sapa nak Cadbury chocolate??? Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

SALAM

Semalam my hubby cakap dia teringin nak makan cokelat... (eee..ngidam ke hapa dia ni??) tapi memang pun rasanya dah lama aku tak p beli cokelat..last bulan lepas kot masa pay day..tunggu gaji la baru leh borong kan? Biasanya aku p beli kat

Penah sampai tak kat sini?
Macam-macam Cokelat ada kat sini.... dalam negeri? luar negeri? pun adaa..
Pung.. Pang.. Gedebuk...Gedebak....
Habis RM50++
Selalu hubby aku ni minat giler ngan Ferero tapi kali ni Tudor Gold pulak..
Tapi aku ngan Naufal tetap setia dengan Cadbury...


Ini lah sedikit kelebihan tinggal kat langkawi ni..
Ada sapa-sapa nak mai Memborong Cokelat kat Langkawi??? Aku boleh uruskan...
Tapi aku tak lupa kat uolls.... Nak ke Cadbury???
Uolls kenalah jadik Visitor aku yang ke 3333 then Print Screen dan buat 1 entry di blog uolls dengan tajuk "saya nak Cadbury Chocolate"
Jangan lupa bagi link uolls kat komen box entry ni supaya senang la aku nak terjah.

Itu saja untuk kali ini.....




Thursday, April 22, 2010

♥Honda Freed♥

SALAM

Pagi tadi belek-belek paper BH jumpa iklan HONDA FREED yang baru dilancarkan....

aku suka yang Mugen... Cantik!

Nak warna lain pun ada

Sangat sesuai dan selesa untuk Family
Apa yang aku suka ialah

 AOTOMATIC SLIDING DOORS WITH REMOTE CONTROL
The automatic sliding doors makes getting in and out easier especially in tight parking
situations. The doors can be opened via remote or from the driver’s seat. The automatic
sliding doors are also equipped with anti-pinch sensors that reverse the closing process
when an obstacle is detected.

EASY ACC ESS AND LOW TAILGATE OPENING
Load and unload cargo easily with the low tailgate opening. The side door opening
width of 600mm allows easy access to the second and third row of seats too.

ONE STEP LOW FLOOR WITH GRIP ASSIST
Children and the elderly will have no trouble ascending and descending
with the Freed’s one step low floor and grip assist (height of 1010mm).
Ada banyak lagi specifikasi yang uolls boleh tengok di

http://www.honda.com.my/


Nanti nak p tengok kat Showroom pulak
Tata....




Wednesday, April 21, 2010

✿Senja Permai✿

SALAM

Aku memang peminat ceita ni…. Tiap isnin hingga khamis jam 9 malam tercongok la aku depan tv. My hubby dari tak berapa minat sekarang dah join ngan aku skali. Uolls ada tengok tak??? Aku nak cerita skit la kat uolls yang tak tengok tu kot-kot lepas baca ni uolls suka pulak.Ok, crita ni tentang tiga keluarga, Rahman, Nik Mazlan dan Hairi.
RAHMAN
Bermula apabila Rahman mengambil keputusan untuk meninggalkan New York, Amerika Syarikat dan kembali ke Malaysia bersama isterinya, Shazlina dan anak-anak mereka, Danial dan Jasmine. Ibu bapa Rahman juga tinggal bersama mereka dimana ibu Rahman tidak berapa suka pada Shazlina. Shahliza yang pernah menjalinkan hubungan sulit dengan seorang lelaki Barat telah meninggalkan parut yang amat dalam dalam jiwa Rahman. Mereka sering bertengkar sehinnga Shazlina membawa diri bersama Jasmin pulang ke New York.
Danial dan Jasmine pula sejak awal membangkang untuk kembali ke Kuala Lumpur dan meninggalkan kehidupan yang lebih berwarna di New York. Maka, Senja Heights seolah-olah “neraka” buat mereka. Jasmine pula mengalami masalah untuk menyesuaikan diri di tempat baru dari segi bahasa, sekolah dan kawan-kawan sehingga sering menjadi mangsa buli.

NIK MAZLAN
Nik Mazlan adalah seorang ayah yang tegas kepada tiga anaknya, Ayeesha, Adeena dan Ameena serta suami kepada Khaleeda. Konflik awalnya ialah dia tidak dihormati seorang pegawai wanitanya, Laila, sekaligus mencabar egonya. Dia enggan mengakui kelemahan, namun hari demi hari, Nik Mazlan mulai merasai keserasian dengan Laila yang membuatkan isterinya, Khaleeda rasa terpinggir. Lantas Khaleeda mengambil keputusan untuk melanjutkan pelajaran yang akhirnya merungkai rahsia besar Nik Mazlan.

Ayeesha pula menjalinkan hubungan dengan lelaki berumur dan sehingga terlanjur . Adeena, anak kedua mereka yang berjiwa romantik, telah jatuh cinta pandang pertama pada Danial. Berusaha keras untuk mencurahkan rasa cinta pada Danial, namun cintanya bukan sahaja tidak dibalas malah Adeena merasakan diri dikhianati apabila Danial menjalinkan hubungan dengan orang yang rapat dengannya. Manakala, Ameena, anak yang paling dimanjai keliru antara persahabatan dan percintaan.

HAIRI
Hairi seorang ahli perniagaan berjaya, baik hati, alim dan pemurah. Namun hakikatnya, Hairi adalah seorang yang licik memperdaya ramai orang melalui skim cepat kayanya sehingga ada mangsanya yang menderita dan terbunuh. Hairi laparkan penghormatan, kekayaan dan nama. Baginya status adalah segala-galanya. Namun, kasihnya terhadap isteri tercinta, Mimi amat tulen. Mimi umpama permata Hairi. Mimi, berusia lewat 20-an, juga dahagakan status. Mimi sanggup melakukan apa saja untuk menyertai golongan elit dan ternama.Aku suka bila lihat telatah mimi ngan ibu mertuanya yang mengatur rancangan bagi mimi mengandung.

Yang membuatkan aku melekat ngan crita ni ialah hari demi hari setiap rahsia terungkai… tambahan pulak ada jugak selingan kisah-kisah pembantu rumah dan kerenah jiran tetangga di satu taman.Dan pastinya crita ni memang berlaku di sekeliling kita…

Lagu Tema pun best.... Layan

video

Aku Suka....


Tuesday, April 20, 2010

♥Buffered Earnings Prudential♥

SALAM

Rasanya dah lewat skit dari yang lain.. (dah ramai yang dapat) tapi aku nak crita jugak la kat sini
Kalau uolls ada add aku kat FB (cepat add kalau belum) uolls leh nampak aku punya status nak dapatkan BUFFERED EARNINGS dari NUFFNANG

then pagi ni hajat aku termakbul juga walaupun hanya 1...(jadi la kannnn)

nak jelas sila klik

PRUDENTIAL MY CHILD so bila uolls jengah tanah jajahan aku ni uolls boleh nampak kempen tu antara n3 aku... cam ni

kadang2 ada gambo shila majid.....

uolls boleh jelajah lagi kat kempen tu sebab banyak info berguna yang uolls boleh tahu disitu terutamanya tentang pelindungan atau tabungan untuk anak-anak uolls dimasa depan untuk pembelajaran diorang... tentulah benda ni penting bagi uolls sebagai ibu bapa (bukan ibu bapa pun sama jugak)sebab dimasa depan kos pengajian akan meningkat. Disini uolls boleh membuat sedikit pengiraan untuk kos pengajian anak-anak seperti ni..

boleh pilih sama ada luar negeri atau local..

Pengiraan kasar akan terpampang tapi kalau uolls nak lebih detail boleh jenguk DISINI

Uolls jugak boleh menyertai Contest DEAR NESTLE PRU my child

 uolls berpeluang memenangi RM30,000 untuk Education Saving Plan... bukan untuk sorang jer tapi 3 pemenang..(banyak skit peluang)

uolls akan jumpa cam ni kalau nak join Contest tu.. jangan lupa join tau..

Untuk yang baru menjadi ibu bapa pada atau akan menjadi ibu bapa pada 1 April hingga 30 jun 2010 boleh dapatkan FREE protection For your newborn baby....hanya dengan mengisi sedikit butir-butir peribadi then submit form..
Banyak lagi yang uolls boleh dapat jika klik kempen PRUDENTIAL yang terpampang kat tanah jajahan aku ni... so apa tunggu lagi, pakat ramai-ramai belek-belek mana tau, kot-kot ada plan yang sesuai untuk uolls..
Setakat ni dulu...tata

P/s: adik aku (bujang lagik) ada masuk plan PRU bila accident senang ja klim...nak tau crita klik sini





✿Net Queen✿



Apa tu NETQUEEN??? pepagi tadi bila aku blogwalking jumpa la kat shoutbox ramai yang sedang bercerita tentang NETQUEEN..
Apa tu????
Bila aku godek-godek kat laman web ni, baru aku dapat tau rupa-rupanya adalah satu laman web yang memang best... apasal aku kata best???
Kat situ ada uolls boleh tau tentang info-info mengenai kaum ADAM (lelaki) dan HAWA (perempuan)
uolls jugak boleh mengutarakan pendapat dengan memberi komen-komen pada ruangan
TOPIK HANGAT dimana setiap bulan pelbagai topik-topik yang hangat diperkatakan atau panas dibincangkan disini.
Bagi yang berbakat menulis cerpen ke... melukis ke..kraftangan ke... uolls jugak boleh menghantar hasil nukilan..kerjatangan...uolls ke NETQUEEN untuk dikongsi bersama ahli-ahli yang lain di ruangan
Uolls ada masalah dan memerlukan pendapat...pandangan...nasihat..dari rakan-rakan bolehlah meminta bantuan pada Jr.NETQUEEN dimana terdapat ruangan kaunseling untuk uolls...

DAN
Cepat-cepatlah mendaftar sebagai ahli NETQUEEN dan penuhi beberapa syarat uolls akan menarima

sehelai T-Shirt NETQUEEN
tunggu apa lagi jom terjah NETQUEEN

Monday, April 19, 2010

♥Contest: Cabutan Bertuah Menangi RM50♥

RM50 untuk dimenangi, Join sekarang!

Nak RM50???
Ct dah join Cabutan Bertuan ni uolls bila lagi???
jom join lucky draw yang mudah ni...


Friday, April 16, 2010

✿Pemenangnya adalah........✿

SALAM

Sebelum tu kita ct nak bagitau siapakah lelaki misteri tersebut

NaMa: E_QROMI

Hubungan ngan Ct: ADIK (yang bongsu)


senarai calon-calonya


dah siap tulis nama, then...




Semua nama ada kat sini yer...

DAN 3 YANG BERTUAH ADALAH


video
TAHNIAH!!!!!!
Syakila
Nadya
ezah_leo
Kepada Pemenang sila email nama. alamat dan no tel pada ct di sy_ifal06@yahoo.com
untuk urusan penghantaran hadiah..... mungkin selasa depan ct akan pos hadiah tu...

Tata!!!!!


Thursday, April 15, 2010

♥Hadiah Contest Lelaki Misteri♥

SALAM

Masih sempat kalau uolls nak join Contest Lelaki Misteri sebab ari ni lastday
Insyallah.... esok ct akan beri keputusan siapakah pemenangnya
Dan inilah hadiah yang tak seberapa dari ct

 Ada 3 pemenang so setiap seorang akan dapat
10 PCS PIN KARTUN


✿CONTEST LELAKI MISTERI?????✿

 
(sekadar banner tiada kaitan dengan movie ini)

Sudah tiba masanya CT pulak yang buat contest (selalu join contest & giveaway orang lain) sempena Follower CT yang dah mencecah 100 orang lebih. Terima kasih kepada yang sudi Follow CT so jom beramai-ramai join CONTEST LELAKI MISTERI?????


1. Kenal  lelaki kat gambar diatas ini? Siapakah namanya dan adakah dia ada apa-apa hubungan dengan CT jika ada apakah hubunganya..uolls faham tak ayat ni?.......Letakan jawapan dalam N3 uolls
HINT: FOLLOWER (cari kat senarai follower  atas tu gambo lelaki ni then uolls dapat tau nama dia)
2. Buat N3 tentang CONTEST LELAKI MISTERI dan link ke N3 ini..
Letak banner jugak yer (banner sahaja)

3.Jadik Follower Naufal N Nureen (blog ni la...) ~ Wajib

4.Letak banner di sidebar ~ Wajib

5.Add dalam bloglist anda ~ Tak Wajib

6. Tinggalkan jejak (link N3) di ruangan komen (shoutbox tak diambil kira)

 ♥TARIKH TUTUP: 15-APRIL-2010 ♥ 

♥HADIAH♥
✿MISTERI✿
sebab contest pun misteri
 Untuk 3 peserta dengan jawapan yang betul. Jika lebih dari 3 yang betul sistem undian akan dilakukan

Wednesday, April 14, 2010

✿haDiaH GivEaWay ✿


Sebelum tu aku nak bagitau kat atas tu bukan hadiah untuk Contest Lelaki Misteri yang aku buat tu
(maaf yer..untuk contest tu 15hb ni aku tunjuk hadiahnya)
 tapi ni hadiah yang aku dapat setelah menjadi antara pemenang yang bertuah untuk
dan

dari @renim  cantik sangat siap ada kad ucapan TQ lagi..
dalamnya...
Frame Gambaq....pink kaler
jom jenguk Renim punya blog

dari Dini..Barangan AVON
kalau nak oder barang avon boleh la oder kat DI

TQ berbanyak yer pada yang menganjurkan Giveaway ni... insyaallah ct akan join lagik


Related Posts with Thumbnails