Wednesday, March 27, 2013

Hard rock hotel penang... Best gilerrrrr....

As salam

Bagi kami yang tak biasa dok kat hotel mahai ni memang terasa best sangat la bila dapat check in 3 hari 2 malam di 
gambar tak ikut urutan sangat....maaf yer

 nak bergambar di sini kena ikut turn sebab ramai sangat nak bergambar

 Depan Hard Rock Cafe
patung belakang tu Michael jackson
malam lagi cantik kat sini orang yang masuk sini pon macam-macam jenis orang...hehehe

 Antara hiasan bahagian loby hotel


 Gigih nak snap lampu kat atas tu sekali bagi nampak muka kitaorang....susah jugak sebab tak bleh lama-lama depan ni...orang ramai nak bergambar dan sini kawasan laluan utama masuk hotel

 tada.....bayang katil besaq ni tido 4 beranak...
belasah ja



 ini snap dari kolam

Ok, ni hiasan dalam tandas.... terasa cam orang tu dok gelak tengok kita membuang cis...
gambar ni boleh slide... so bila dah tarik kiri kanan maka jadi cam kat gambar bawah ni
 Cermin muka jer pon

 macam-macam ada.... yang keropok segala bagai tu... bukan free yer... harga 3 kali ganda dari beli kat luar..


 ini depan lif... gambar kat belakang tu kalau tak salah the beatles kumpulan nyanyi yang pemes dolu-dolu tu

 View kolam dari balkoni bilik kami













cer teka gitar tu sebenarnya apa?

Makan kat hotel ni mmg mabeles sangat.... sebab tu tak dak gambar makanan  pon.... tak ingat nak snap makan jer teros...hahaha

Harap ada peluang dok kat hotel ni lagi... lagi best kalau dapat free...

bye!

Tuesday, March 26, 2013

Jalan-jalan padang kota

As salam

Tak da apa pon sangat kat sini... time malam maybe meriah kan... kami singgah sini pon on da way ke airport ja..
 





Ops!... ada yang tanya pasai Hotel kat sana... jap yer...entry hotel menyusul
 



Monday, March 25, 2013

Muzium Permainan @ Penang

AS salam

Sambung cerita penang lagi no... ni pulak kami pi Muzium permainan @ Toys Museum.. masa kami pi muzium ni baru ja pindah ke area dekat dengan Taman rama-rama... sory lupa plak nama tempat tu.. kalau tak silap telok bahang... muzium ni dok dekat dengan sekolah cina... memang jalan nak masuk tu jalan mini tar kampung ja... kami tanya driver teksi baru la jumpa musum ni.. dok kat belakang skit...
Tiket masuk pon tak tau berapa rate... sorang auntie cina tu tengok kami satu family dia cakap rm50... terus bayar ja...
Tapi rasanya la ni kalau pi dah siap kot kaunter tiket segala bagai... masa kami pi tu banyak jugak barang mainan depa baru dok pasang memang selerak la depan tu...
anak-anak yang suka kartun tu syok la masuk sini..



 Patung ni dok dalam almari boleh tengok la... tak boleh nak pegang..
saiz memang besaq kita dan ada jugak yang lagi besaq dari kita




 boleh nampak kan... tempat diplay dia memang cam tu..

video

layan video ni sat... :P

Penang memang syurga makanan kan... tapi sungguh sedih kami tak dapat hayati bab makanan....huhuhuhu
makan area batu feringgi tu ja sebab hotel kat situ.. siang dah bejalan sana sini... anak-anak pon dah penat kira nak balik tido ja...
Lagipon Naufal & Nureen dok kira nak balik mandi kat kolam ja.... Maknya nak shoping pon tak sempat

malam ada la pi jalan kaki area batu feringgi tu lebih kurang macam pantai chenang jugak.. harga makanan pon standart harga pelancong... maybe ada yang murah kot cuma kami ja yang tak tau....
Beli FM ja balik boh kat peti ais...

ada lagi skit nak cerita bab penang ni... sambung la lagi... byeeeeee

Sunday, March 24, 2013

Tahun Lepas Punya Cerita


As salam

mmmmmm..... tak tau nak kata apa dah, memang mood mengupdate blog menjunan ke gaung sungguh la... last entry tahun lepas nun.... ni dah suku tahun 2013 baru nak keluq entry baru.... apa pon kami nak samung jugak entry yang lepas tu pasai cuti @ Penang yang separuh ditaja oleh kemenangan dalam kontest... hahaha nak bgtau jugak tu...padahal orang lain  menang lagi gempak... :P

kita layan gambaq ja lah no...

Taman Rama-Rama










Tempat wajib kalau ke penang
Bukit Bendera

 Ni train pesen lama ni... la ni yang jenis baru dah.. nak beratoq tunggu train pon tak lama dah...


 Kami naik buggy cam kat padang golf tu pusing atas bukit bendera
tak larat nak jalan dah
kalau tak silap RM35 untuk 30 minit...
dia bawak pi pusing kot belakang bukit tu, ada banyak rumah-rumah orang kaya yang depa buat rumah istirehat ja.. tuan punya rumah tu setahun 4,5 kali ja mai situ... ada jugak hotel kat ujung jalan... harga bilik paling murah RM800 semalam... itu la yang driver buggy tu bgtau...
Driver tu pulak kami rasa orang filipina la... dia boleh cakap melayu tapi slang cam mana tah.. kami ni paham la jugak skit-skit tapi hubby sepatah haram tak paham... hahahaha


ini budak buat perangai sebab mak dia tak bagi dia jalan-jalan suka ati dia.... hahaha
yang nureen pegang tu belalang dibuat dari daun nyiok. ada sorang mak cik india tu buat... sat ja dia pusing sini pusing sana potong situ sini skit terus jadik.. sekor belalang tu RM2-3 dah ingat ingat lupa dah...

takat ni dulu lah... hubby dah nak makan nasi nun, ari minggu hujung bulan masak la.. kalau dak, dok atoq kedai ja lah... esok plak la kami sambung no...
Bunyi segala bagai jet, kapal terbang dah dok dengar dah tu... petang sat lagi boleh pi lepak pantai airport la tengok LIMA...



Related Posts with Thumbnails