Tuesday, November 29, 2011

Pemenang Birthday Giveaway

As salam

Kali tak main-main dah...hehehe ni betul punya result ni

4 peseta yang  yang bertuah itu adalah




Kalau tak ingat no Uolls sila la semak balik di


Tahniah pada semua jangan lupa email detail uolls pada Ct yer..kalau tak cam na nak hantar hadiah tu
emailkan
NAMA
ALAMAT
NO TELEFON
ke
sy_ifal06@yahoo.com
subject: BIRTHDAY GIVEAWAY

PENTING: sila emailkan secepat mungkin kerana hari ahad ni Ct nak p Pos dah..ari lain susah skit Ct nak ke Post Opis tu... harap maklum yer...


Monday, November 28, 2011

Result Birrthday Giveaway

As salam

Cuti panjang minggu ni.... br sampai dari kampung ni terus teringat janji ngan para peserta nak umum siapa yang bakal memiliki


Avon ultra moisture rich lipstick




















Pemenangnya mendapat 1 pcs lipstik tersebut tapi bukan warna seperti diatas yer













Tak sabar yer....Tunggu esok pagi result akan diumumkan sebab jap lagi baru Ct nak buat cabutan guna Ramdon jer...senang skit, nak gunting nama-nama tu nanti lagi lambat lagi uolls marah kan...hehehehe

Sabar.... sabar.....


Thursday, November 24, 2011

Mood: Sedih...huhuhu

As salam

Tak tau nak cakap apa..... nak crita pun serba tak kena.... Tunggu je lah apa nak jadi.
First time tak jadi..bagi laluan kat orang lain....
Second pun tak jadi jugak..dapat signal mengejut..
Third ni pun entah jadi entah tidak... banyak halangan & percanggahan pendapat...

Rasanya lebih baik tak payah mengharap sangat..kalau ada rezeki alhamdulillah dapatlah merasa kalau tak pun tak kisah (tapi sedih jugak)
Sekarang duduk diam-diam jangan sebut apa-apa tunggu ja masanya


Cemburu lihat yang lain gembira dengan perancangan yang berjaya....belum tentu dapat merasa seperti tu. Cuba pujuk hati yang sedih ni...

*sekadar luahan rasa dihati ni....tak de kena mengena dengan sesiapa pun...hanya Ct saja...*


Wednesday, November 23, 2011

Senarai Peserta BIRTHDAY GIEAWAY

As salam

Senarai nama bakal-bakal pemenang BIRTHDAY GIVEAWAY sila semak yer.
Kalau ada yang tercicir ke...terdouble ker.. sila bagitau Ct dengan komen di entry ini.
Ct bagi masa sampai hari isnin depan 28-11-2011 lepas dari tu Ct nak terus buat cabutan tak nak tanguh-tangguh lagi. Dah lama dah uolls tunggu kan, sian plak...


1.http://syu90contest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html


2.http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 

           3. http://gacontest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


           4.http://loveblogcontest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
5.http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


6.http://einah-contes.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
7.http://aq-suka-contest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html


8.http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html


9.http://kpopfa93.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


10.http://kutukontest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


11.http://darlingninie-cgl.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
12.http://sayangkuzie.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
13.http://nurulshiraz.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


14.http://acapconga.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


15.http://mascontestgiveaway.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
16.http://sitizahrah2009bunga.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


17.http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
18.http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


19.http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


20.http://usharapa.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
21.http://taufidris.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 

22.http://ciksufarida2.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
23.http://atienabila.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html


24.http://cpluckiest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
25.http://giftcikbunny.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
26.http://dreams2travel.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
27.http://farhanahadzlan2.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
28.http://bubblewhite91.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


29.http://atiqahradenan.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
30.http://my3nheroes.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway-hjjjj.html 
31.http://alongnidar.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html


32.http://blogjuniza.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
33.http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
34.http://24-7nay.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
35.http://mamaishazah.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html


36.http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
37.http://mummymairacontestga.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
38.http://haslindashahrul.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
39.http://jeeha-contest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
40.http://gengggkapak.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
41.http://iwishiwillwin.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
42.http://erawatie18.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
43.http://duniakebahagiaanku.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html


44.http://nanakimie.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html
45.http://ibubalqis.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


46.http://annurgiveaway.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


47.http://kesayanganmukerinduanku.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
48.http://daricahayamataku.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
49.http://storycikhoneybee.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
50.http://daxmanje94.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
51.0http://inahasan.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
52.http://inasepi.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
53.http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
54.http://suegacontestld.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
55.http://patheticpetite.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


56.http://khai-contest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
57.http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
58.http://mycontest-giveaway.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
59.http://duniacontest-azie.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
60.http://canteek-selalu.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
61.http://tiefazatie.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html


62.http://duniacontestku.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
63.http://amyna2109.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
64.http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
65.http://karimahabdhamid.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html


66.http://alycia-dan-contest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html


67.http://kamidancontest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
68.http://dhiradeena.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


69.http://pinkliciousme.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
70.http://nonaswc.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
71.http://arnissastory.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
72.http://belogini-sayapunya.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
73.0http://faishaluvnurrfatihah.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
74.http://scandalforlife.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
75.http://bynurashikinj.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
76.http://jommenang.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
77.http://zaiikulim.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
78.http://sayangsyeeda.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
79.http://mommyaisy.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html


80.http://goldenrosegacontest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
81.http://contestmamaayin.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
82.http://sofiyahasya.blogspot.com/2011/10/birhtday-giveaway.html 
83.http://contestmamaayin.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
84.http://143second.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
85.http://qard91.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
86.http://izancute.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
87.http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
88.http://aieynbf.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
89.http://ytelife.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
90.http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html


91.http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html


92.http://nazayiena76blogspotcom.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
93.http://aevoecaedoe-ijuzneedlove.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway-by-naufal-n-nureen.html
94.http://nasyabella.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
95.http://rinna57.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
96.http://izad-mohd.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
97.http://nadyabubblecontest.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
98.http://onitsukahana.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
99.http://norazwa50.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
100.http://ayuayu101.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway_26.html 
101.http://rosilahi.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
102.http://pinknlavender.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
103.http://sentuhanshema.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
104.http://duniacontest-azie.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
105.http://emmileen.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
106.http://untukcontestaje.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html

107.http://bloguntukikutperaduan.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


108.http://syot-hunnym.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html


109.http://mimiezalikhahouse.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
110.http://tiktok91feveret.blogspot.com/2011/10/birthday-giveaway.html 
111.http://pelangychinta.blogspot.com/2011/11/birthday-giveaway.html 
112.http://mimiezalikhahouse.blogspot.com/2011/10/birthday-giveway.html 
113.http://ayung-join-contest.blogspot.com/2011/11/birthday-giveaway.html 
114.http://stylostylishmemoriesga.blogspot.com/2011/11/birthday-giveway.html 
115.http://norsipawi.blogspot.com/2011/11/birthday-giveaway-naufal-n-nureen.html 
116.http://susennanapunyacerita.blogspot.com/2011/11/banner-utk-join-tarikh-mula-8-oktober.html 
117.http://litelitecra2y.blogspot.com/2011/11/birthday-giveway.html 
118.http://temoyopurp.blogspot.com/2011/11/birthday-giveaway.html 
119.http://a-simple-life-of-me.blogspot.com/2011/11/birthday-giveaway.html 
120.http://imalonergirl.blogspot.com/2011/11/birthday-giveway.html 
121.http://awansamudera.blogspot.com/2011/11/birthday-giveway.html 
122.http://izzahchot.blogspot.com/2011/11/birthday-giveaway.html 
123.http://tudungdotnet.blogspot.com/2011/11/birthday-giveaway.html 
124.http://sayasukasepakhanafi.blogspot.com/2011/11/birthday-giveway.html


125.http://join-giveaway.blogspot.com/2011/11/birthday-giveaway.html 
126.http://macam-macam-ann.blogspot.com/2011/11/birthday-giveaway.html 
127.http://fiezahkecik.blogspot.com/2011/11/birthday-giveway.html 
128.http://www.akmarwati.com/2011/11/birthday-giveaway.html


129.http://zuneta-love-corner.blogspot.com/2011/11/birthday-giveway.html


130.http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/11/birthday-giveaway.html 
131.http://alia-manis.blogspot.com/2011/11/birthday-giveway.html 
132.http://affaf-contest.blogspot.com/2011/11/birthday-giveaway.html 
133.http://duniacikija.blogspot.com/2011/11/birthday-giveaway.html

GOOD LUCK untuk semua


Tuesday, November 22, 2011

Sambutan Birthday Di Lebanon

As salam

Tahun ni, 18-11-2011 my hubby 29thun sudah..hehehe
Tak dak majlis special pun just ucap selamat di Fb jer.....lagipun kebiasaanya memang Ct ngn Hubby tak sambut sangat, kalau ada rezeki lebih ada la hadiahnya kalau tak masing-masing tak kisah janji kami happy ngan anak-anak.
Kali ni hubby sambut birthday di bumi Lebanon bersama rakan setugas.....nampaknya ada suprise party untuk hubby..opismate yang buat katanya. Memula tu suprise party tu cam tak menjadi bila elektrik tak de dan hubby pun balik bilik tido....hahaha nampak sangat hubby mengular time keja.
Last jadi jugak bila hubby masuk opis balik....

 Siap ada kek lagi
bersama rakan setugas disana

 Hubby dah penuh ngan tepung dah.... masa ni eletrik tak de lagi tu pasal semua pakat pegang lampu suluh je kat tangan... nak tengok kek kena suluh... nak baca kad kena suluh...

 Semua berbaju tebal..sekarang disana musim sejuk cuma salji je tak sampai lagi di kawasan hubby tu tapi kalau cakap tu dah kuar asap la kot mulut...

Makan dalam gelap..entah apa la yang depa makan tu...

Lebih kurang sebulan lagi hubby nak balik bercuti di malaysia.....tak sabar nak cuti-cuti malaysia jugak


Monday, November 21, 2011

Bio-essence worth RM223.60 sudah sampai

As salam

UPDATE: SEMUA SUDAH DIJUAL>>>>>>
TERIMA KASIH!!!

Dah lama sampai ni tapi tak sempat nak update lagi dok terperam ja dalam draf tu.. entah la apa yang sibuk sangat. Ni pun senarai peserta BIRTHDAY GIVEAWAY pun tak siap lagi...huhuhu

ada 4 barang semuanya cukup satu set la..semua besar punya... kira-kira memang betul la nilai tu. Ct dah  tengok harga set ni di Guardian. Boleh tahan jugak harganya.
  Bio essence bird's nest Nutri collagen & Whitening Series
Ct nak letgo jugak set ni

Whitening cleanser 100g
Benefits:
• Deeply cleanses and removes impurities trapped in pores
• Skin feels refreshed without any feeling of tightness after use
• Bird’s Nest Essence is rich in nutrients to keep the skin moist and soft 
 (Harga jualan RM23.90)
 Harga Ct: RM15.00

Whitening cream 50g
Benefits:
• Instant penetration into the skin to effectively nourish to restore the skin’s vitality and elasticity
• Amino Acid Skin Whitening Complex reduces and prevents dull and yellowish complexion for fairer, smoother and more radiant skin
• Reduces fine lines caused by dehydration and malnutrition to regain the skin’s suppleness
• Non-greasy formula, keeps skin nourished all day
 (harga Jualan: RM69.90)
Harga Ct: RM 35.00

Whitening essence 30ml
Benefits:
• Enriched with Bird’s Nest Nutri-collagen, natural herbal extracts and mineral elements to provide the skin with complete and effective nourishment to enhance skin vitality and youthfulness
• Amino Acid Skin Whitening Complex and herbal whitening extracts nourish and whiten the skin for a brighter and radiant appearance
• Refines and smoothens the skin; skin is more elastic and brighter
• Lightweight texture, fast absorption
 (Harga jualan: RM69.90)
Harga Ct: RM 35.00

Whitening advancer 100ml
Benefits:
• Promotes quick and complete absorption of subsequent skincare products
• Concentrated Bird’s Nest Essence nourishes and hydrates the skin, leaving it soft and delicate
• Amino Acid Skin Whitening Complex effectively reduces dull and yellowish skin tone for a fair and translucent complexion from within
• Relieves skin dryness and prevents the formation of fine lines for softer and smoother skin
 (Harga jualan: RM59.90)
Harga Ct RM 30.00

 Beli semua sekali 4 item ni RM 100.00 termasuk pos laju
Kalau beli satu-satu item tambah RM3 untuk kos pos

email: sy_ifal06@yahoo.com

Saturday, November 19, 2011

Menu malam ni

As salam


 Beli kat sini..... uptown kuah yg tak berapa nak up


Beli ini untuk makan malam.... alhamdulillah kenyang



Pergi dengan Nureen then dia pun dapat habuan sebiji kepala @ seekor angry bird
Tak tau dapat bertahan berapa lama... kalau belon pasar malam tu 1 ari je riwayatnya


Naufal tak dak kat umah minggu ni, ikut tok dia baik pokok Sena
Weekend depan kalau tak dak sapa-sapa nak mai hantaq dia balik so kenalah p amik disana.


Ditutup sudah

As salam

Nantikan senarai peserta dan pengumuman pemenang sedikit masa lagi....
TUNGGGUUUUUUUUUUUUU..........



BIRTHDAY GIVEAWAY!!!!

*Entry Melekat~ Sila ke bawah untuk entry terbaru*
As salam

Sempena Birthday ct hari ni (8 Oktober) so ct nak buat giveaway simple untuk semua follower dan pembaca blog NAUFAL N NUREEN


Ini Banner Giveaway
(simple sangat kan)

Apa yang uolls kena buat untuk join BIRTHDAY GIVEAWAY!!!! ialah

* Buat Entry bertajuk BIRTHDAY GIVEWAY!!!! di blog masing-masing*
*Dalam entry perlu ada banner Giveaway seperti diatas dan banner tersebut perlulah di link ke entry INI*
*Letakkan Banner giveaway ini jugak di sidebar dan perlu di link ke entry INI*
*Tak kisah nak follow atau tidak blog NAUFAL N NUREEN*
*Buat entry yang simple pun tak pa..ct terima jugak*
* Ikut suka nak tag kawan ke tak*
*Tinggalkan link entry penyertaan uolls di komen box entry INI sahaja*
Link entry di shout box tidak diambil kira.... Ct akan publish komen tersebut apabila ct dah check penyertaan uolls.
Faham kan? Mudah saja...

TARIKH MULA 8 Oktober ( Birthday Ct)
TARIKH TAMAT 18 November ( Birthday hubby)

Pemenang dipilih menggunakan sistem lucky draw
Hadiah dah ada tapi tunggu nanti Ct update yer...

GOOD LUCK!

UPDATE
Ct tak sempat lagi jenguk semua entry peserta... Kalau yang Ct dah komen di entry uolls tu ok lah.. klu yang belum, insyaallah Ct akan terjah nanti... masih ramai yang tak letak banner di sidebar harap uolls dpat penuhi syarat tersebut.


Friday, November 18, 2011

Reader's Digest Penipu?

As salam

Korang ada tak penah dapat apa-apa surat dari Reader Digest ni? Sebelum ni ct penah nampak beberapa orang kat kem ni penah dapat surat dari RD ni..bleh kata tiap-tiap bulan la depa dapat.... then 2  minggu lepas hubby plak dapat...memandangkan hubby tak de maka Ct la yg buka surat tu...
Nak tau jugak kan apa kebendanya sebab sebelum ni dok tengok orang lain dapat.



RD cakap hubby tersenarai untuk menang RM220,000.00 perghhhhhh.... best tu kalau dapat.
Pastu baru Ct google pasal RD dan apa yang Ct dapat
Korang Baca Kat
 SINI

Strategi pemasaran yer....  pada yang suka baca buku RD ok lah kan.. tapi kalau just nak menang duit tu ja, baik tak payah la kot. Surat-surat tu dah selamat dalam tong sampah.

Terima parcel dari oversea

As salam

Tiba-tiba ari ni terima satu parcel lain macam skit.... tak penah dapat dalm kotak cenggini....
Kalau pos laju ke selalu depa letak dalam plastik tu kan, sama la kalau mana-mana kurier servis
Cer tengok skit dari mana datangnya parcel ni
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
oooo.. rupanya sample Parfume Burberry Body...dah lama isi borang sample ni kat FB burbery ingatkan tak dapat dah.... Best jugak baunya.
Benda Free semua best kan? hehehe

Wednesday, November 16, 2011

Hari Penyampaian hadiah @ konsert

Hujung tahun ni banyak yang buat hari penyampaian hadiah... tahun-tahun lepas tak kisah pun pasal ni tapi tahun ni kena kisah la sebab Naufal pun terlibat sama.
Sebulan sebelum ni dah tau dah akan ada hari penyampaian hadiah ni sebab cikgu ada bagi kain suruh buat baju melayu  Naufal masuk nasyid.
Sebelum tu kat umah ada jugak tanya Naufal cam na nasyid yang cikgu ajar tu... dia kata nasyid sepohon kayu..hehehe
  Hari sabtu tu bawa la Naufal ke LADA... Nureen tinggalkan kat pengasuh, takut nanti lama mesti dia meragam punya tambah plak Ct sorang je.. Dah sampai buat pendaftaran amik nobor sebab ada cabutan bertuah tapi Ct tak bertuah pun, punya la banyak hadiah ccabutan bertua tu.. satu pun tak sangkut..huhuhu...
Naufal bukan setakat nasyid  ja dia terlibat dengan pertunjukan tradisional skali..... Ct memang tak tau pasal yang tradisional ni, bila tanya Naufal dia kata kena tepuk tangan ja...hahaha
 Sebelum tu permulaan persembahan dari pelajar umur 3 tahun... fesyen show
macam-macam peel.. ada yang tak nak jalan sampai cikgu tolak-tolak suh jalan... ada yang nangis kuat giler.... ada yang jalan pusing2 pastu tunduk bontot hala ke penonton... memang kelakar dan cute sangat..
Persembahan tarani 60-an memang best sangat pandai depa menari cuma ada sorang ja girl tu yang nangis tapi dia still menari sambil nangis tu...hahaha

Dan bila sampai persembahan tradisional... korang tengok la sendiri
video

Naufal yang tengah tu...gegirl couple Naufal tu nama tina.
Woahhhhhhhh..... memang Ct tak sangka sangat Naufal leh buat cam tu..sebelum ni tak nampak pun gaya-gaya ada bakat menari ni. ye lah, maybe ada yang cakap biasa je kan ramai lagi yang bleh buat lagi bagus tapi bagi Ct itu dah cukup membanggakan... ada satu perasaan yang tak dapat nak cerita dalam hati ni... mungkin ni rasanya apabila ibu bapa melihat kejayaan anak-anak.
Sedih jugak hubby tak dapat tengok live cuma dapat tengok video ni yang ct upload di Fb tu pun tak clear sangat sebab Ct guna henpon ja rakam tu.. camera ada ngan hubby disana.
Masa Naufal naik pentas nak menari tradisional tu ada budak-budak kat belakang Ct cakap... 
"Tu Naufal la... Naufal...Naufal...."
hahaha.... ada peminat rupanya si Nufal ni, budak pompuan plak tu.

Yang persembahan nasyid ada jugak rakam tapi tak nampak sangat sebab Naufal duk barisan belakang lagipun suara tak dengar sangat. Cikgu tengah dok susun baris untuk nasyid baru Naufal nampak Ct kat bawah tu terus dia angkat tangan lambai-lambai sambil panggil Mak..mak... siap cuit kawan sebelah tunjuk Ct kat kawan dia tu....
Naufal tak pakai jubah cam konvo tu sebab dia baru 5 tahun so tahun depan baru leh konvo kan, tak abis belajar lagi ni..hehehe
Bila tengok Naufal, rasa cam nak bagi Nureen masuk taska awal jer... Naufal 5 tahun baru Ct hantar taska. Nureen rasanya 4 tahun dah nak hantar dah.

*cuti sekolah ni kena luangkan masa ngajar Naufal membaca sebab dia masih lemah*


Cepat join BIRTHDAY GIVEAWAY!!!

As salam

 
Tinggal beberapa hari lagi BIRTHDAY GIVEAWAY nak tamat... ada lagi ke yg masih bertangguh-tangguh nak join ni... cepat yer join. Setakat ni sambutan menggalakan dan Ct rasa cam nak tambah je hadiahnya tapi tak pasti lagi apa hadiah tu.
Pada yang dah join tu..insyallah Ct akan terjah sekali lagi mana yang sebelum ni tak lengkap tu dan yang baru sama jugak.. tunggu yer Ct terjah entry uolls tu.
Senarai peserta akan Ct kuarkan selepas giveaway tamat.

Klik banner diatas untuk join


Friday, November 11, 2011

Kanak-kanak ditinggalkan di tepi tandas

As salam


MELAKA: Seorang kanak-kanak perempuan berusia setahun setengah menangis ketakutan ditinggalkan bersendirian di tepi tandas lelaki di pusat beli-belah Mahkota Parade dekat sini, malam Sabtu lalu.
Dalam kejadian kira-kira jam 9 malam itu, kanak-kanak malang terbabit dilihat ditinggalkan seorang lelaki sebelum ditemui kakitangan pusat beli-belah berkenaan.

Kakitangan terbabit menunggu beberapa ketika, namun tiada sesiapa tampil mengambilnya sebelum memaklumkan perkara berkenaan kepada pengawal keselamatan.
Pengawal keselamatan turut membuat pengumuman bagi mengesan penjaga kanak-kanak terbabit, namun tiada yang tampil sebelum menghubungi polis.

Pegawai Pelindung Kanak-Kanak Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Daerah Melaka Tengah, Rozana Ngawamin berkata, kanak-kanak seberat 11 kilogram itu diserahkan kepada polis kira-kira jam 11.45 malam pada hari kejadian. Katanya, polis kemudian membuat laporan sebelum membawa kanak-kanak malang itu ke Hospital Melaka (HM) bagi menjalani pemeriksaan.

“Siasatan awal dan berdasarkan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) pusat beli-belah itu mendapati, kanak-kanak perempuan ini ditinggalkan sehelai sepinggang oleh seorang lelaki di tepi tandas lelaki.


“Ketika ditemui, kanak-kanak ini yang belum petah bercakap hanya menangis ketakutan.

“Identitinya juga belum diketahui kerana dia juga tidak begitu memahami bahasa Melayu,” katanya ketika ditemui di Mahkamah Majistret Ayer Keroh, dekat sini, semalam.
Rozana berkata, selepas melawat kanak-kanak yang dipanggil dengan nama Sofea di Hospital Melaka kelmarin, pihaknya memfailkan permohonan perintah jagaan sementara di Mahkamah Majistret, semalam.

“Sofea akan ditempatkan Kami mendapat perintah jagaan sementara bagi tempoh sebulan diputuskan Majistret Muzila Mohamed Arsad bagi menempatkan kanak-kanak ini di Taman Sinar Harapan Tunku Ampuan Najihah di Seremban, Negeri Sembilan, mengikut peruntukan Seksyen 25 (2) (a) Akta Kanak-Kanak 2001,” katanya.

Beliau berkata, dalam tempoh sebulan itu, pihaknya akan melakukan siasatan dan menyediakan laporan sosial, sebelum memohon perintah jagaan tetap jika kanak-kanak perempuan itu tidak dituntut warisnya.

“Sesiapa yang kehilangan anak atau orang ramai yang mengetahui kanak-kanak ini diminta menghubungi Pejabat JKM Daerah Melaka Tengah di talian 06-2324797,” katanya.


Tak tau nak cakap apa tapi menitik air mata ingatkan Nureen kat rumah... Harap ada la waris yang mai tuntut nanti, comel budaknya...


Thursday, November 10, 2011

Rainbow shoes

As salam

Masa ct pi beli kasut naufal ari tu, dalam entry ni  Bukan Kasut Raya mata memang tertarik ngan satu rak yang penuh dengan sandals colourfull cam pelangi

Lagipun masa tu tak de customer lain dalam kedai kami dua beranak ja pastu sales girl tu plak sibuk dok semak stok baru sampai so best la nak tengok-tengok.. Ct memang rimas skit kalau sales girl yang dok ikut bontot je..padahal tu dah memang keja dia kan (ct pun penah jadi sales girl jugak)
 

Dah pegang letak pegang letak sliper bintang tu tapi pikirkan baru je beli bulan lepas so tak jadi lah... bekenan yang kaler merah tu.
Yang cam tapak kaki dinosor tu cam pelik jer..hahaha

Doremon pink so cute! RM13 yer.... tgok kat pasar malam sejibik RM8 jer...
Kalau time tu bawak Nureen sekali sah-sah dia dok try sliper ni dah..pompuan la katakan jumpa kasut ke baju ke semua nak try

*Rindu my hubby dah 2,3 ari tak chat & skype*


Entry top up

As salam

Entry ni cuma sebagai top up kepada entry
http://naufalnnureen.blogspot.com/2011/10/free-style.html
 (nak tau crita klik dan baca kat situ yer)
:
:
:
:
:
:
:
:

Dah tarik suruh duduk.. tak mau jugak... dia bediri balik then sambung tido lagi


style terkini yang sempat di snap


Wednesday, November 9, 2011

Bukan kasut raya

As salam

Rentetan dari kisah Jemputan ke majlis, Wajib kasut bertutup
hari khamis minggu lepas (entry nak basi dah ni) dah siap top up ubat di klinik Ct bawa Naufal cari kasut dia tu... Banyak kedai jugak la di terjah tapi tak dak yang Naufal bekenan... dah pandai memilih dah, dulu apa yang kita beli dia ok jer... kali ni banyak plak songeh
Nak  BEN 10 lah, Thomas lah...nak cam kawan nama tu nama ni... nak ikut apa yang kawan dia pakai.
Langkawi ni banyak mana lah sangat mall nak shoping ni lain lah kedai pinggan mangkuk yang korang selalu serbu time mai sini..
Dah jumpa yang ct bekenan tapi Naufal plak tak mau ...panas katanya.. dah kasut sport tu mesti la panas skit kan... tu la masalahnya yang selama ni dok beli sandals je kat dia.

Last jumpa jugak yang dia bekenan... nampak je terus cakap nak cuba

Tapi ct plak yang dok mikir nak beli ke tak sebab kasut tu bertali. Memang tak pandai naufal ni nak ikat tali kasut nanti satu kerja plak dok ikatkan untuk dia dah la dia bukan jenis dok diam ni...

Besaqnya kaki... umur 5 tahun kasut saiz budak 8,9 tahun...

Last beli jugak lah... sebab kat tepi ada zip so rasanay Ct kena ikat kuat-kuat tali tu then nak pakai ke nak tanggal kasut Naufal just buka zip tu je..

Abang pandai ka nak ikat tali kasut nanti?
Tak
Abis tu cam na? sapa nak ikat untuk abang?
Mak lah... Tapi OSO ada ajar ikat....
Cam na?
Mula-mula buat telinga arnab pastu letak sini ...pusing kebawah dan tarik kuat-kuat...jadilah..

Hahaha.. ye lah tu..nanti OSO mai tolong ikatkan untuk dia...

*Ct pun dah lama tak pakai kasut bertali...kasut sukan pun dah lama tak pakai sebab tak bersukan lama dah dok menternak lemak jer*


Related Posts with Thumbnails