Sunday, January 15, 2012

Habis sudah cuti...$$$ pun abis jugak huhuhu

As salam

Kami sefamily dah selamat sampai Langkawi Tengahari tadi...Tapi si hitam maybe lusa baru sampai kot sebab kena ikut Q naik kargo.
Tamat sudah la cuti-cuti family kecik ni..seminggu lebih jer..klu ikutka nak cuti  mau sebulan jugak, Ct nak cuti cam hubby...Abis Cuti maka RMnya jugak abis...hahahaha. Tapi baik punya timing balik cuti terus gaji masuk pastu nak tunggu bulan depan punya gaji...sendiri mau ingat.
Pas ni dok rancang2 nak jalan-jalan dalam Langkawi ni jer...pikir-pikir balik masih ada tempat yang kami tak pi lagi...weekend ni jadi kot...
Next entry Ct crita pasai oliday ari tu...gambaq pun tak transfer ke lappy lagi tapi tak banyak mana pun gambaq nya...al maklumlah guna kamera cap ayam ja,  semangat nak photoshoot sampai lebam tu tak dak la.
Insyaallah next entry dari si oren pulak... Ops!
~TaTa~

Tuesday, January 10, 2012

Kutip hadiah

As salam

Dah alang-alang nak pi cuti ni sempat la kot singgah KL nak amik hadiah hasil dari
Yang Lisa tu dah ada alamat di SMS yang Ct terima tu..Yang Cosmo plak SMS dari Mtouche bila call balik nak kompomkan tempat nak collect hadiah asyik bz je operator depa tu... Ct cuba google alamat kat Mtouche ni di menara citibank kalau tak silap sebab Ct penah menang skali sebelum ni dan hantar wang pos ke alamat tu..
Harap-harap tak sesat la nak pi amik hadiah-hadiah ni nanti.


~TaTa~


Monday, January 9, 2012

Ole-Ole dari Lebanon

As salam

Dah balik dari obersea wajib la ada ole-ole kan?   
hehehehe..  part ni yang syok  
Jom layan apa yang dibawa balik

 Ini awai-awai lagi Ct dah pesan..ada lagi ni yg tak snap sbb dah pack nak kasi MIL ngan my  mom
 Cilok dari google
Habatus sauda....banyak kegunaanya...ada 2kg jer..bahagi-bahagi untuk sedara ngan kawan-kawan
Murah kat sana

 Bag ala-ala tentera....ada 3...hitam. hijau loreng cam lam gambar tu dan loreng padang pasir cam tentera US punya uniform tu...tau kan? Smart!

 Jam.. TIMEX...huhuhu..yang ni sedikit kecewa maybe bukan rezeki Ct nak pakai jam ni..

 Roti kebab original dari sana....besaq gabak cam sarung bantal hahaha
ye lah kan kat sana kebab ni cam kita makan nasi kat sini la..hari-hari makan ni..
Tunggu next entry bila dah siap jadi kebab..(kalau rajin)

 Shawls...pashmina...tudung segi empat
Shawls yang biru (kiri) ngan coklat tu..ada liplapliplap skit..
Pashmina yang purple ngan biru (kanan)...original pashmina yg ditulis kat packing
Tudung segi empat tu lupa nak snap....sebundle, kuality kain cam silk tp tak pasti..dah pakai, ok jgk

Yang ni paling besh......Parfume yang selama ni Ct tak penah merasa pakai..hehehe maklum le tak berduit...
Kali ni dapat la berwangi wangian....disana memang murah...
Jadore
jadore limited edition (Ct pling suka)
Nina ricci
Nina ricci elixir
burberry (2jenis)
Paco Robbane 1 Milion set sekali ngan lotion
Escada (Hubby suka yang ni)
Ni stok 3 tahun kot...hahahaa

Yang tak sempat snap... baju anak, t-shirt bersulam Unifil dan jubah untuk MIL
Sikit jer nih...hubby cakap member dia lagi banyak memborong....ye lah kan dah ada ramai adik beradik so kena beli sorang satu la kan.

~TaTa ~


Friday, January 6, 2012

Kepulangan yang dinanti

As salam

Wahhhhh tajuk cam cerpen plak..hahaha
Ahad lepas lebih kurang pkul 2.40ptg hubby and da geng selamat sampai di bumi malaysia...syok la yang dapat sambut hubby memasing kat KLIA tu....Ct tunggu di Airport Langkawi ja, tak berbaloi plak nak kuar belanja gi jemput di sana so Ct boking flight je lah utk hubby...Pukul 8 malam flight hubby dari KL - Langkawi...
Budak dedua tu Ct tak bagitau pun nak buat apa kat Airport tu... Naufal ada tanya jugak nak jumpa sapa kat sini...Ct cakap nak jumpa kawan, pastu dia tanya kawan mak nama apa plak....ahhhhh banyak tanya plak.

video
Hehehe.. gitu lah gayanya bebudak yang dah 5 bulan tak jumpa abahnya... tak de la xcited sangat kot sebab bleh kata selalu jugak depa dok skype...Tapi bleh nampak la lepas tu kami pi makan, dedua nak dok kat abahnya...berebut nak dok sebelah. Naufal mula la tanya itu ini...Ct plak yang tadi dok tahan tak nak makan konon nak makan sekali ngan hubby....tak abis pun nasi sebab kureng sedap.
28 hari sahaja cuti hubby, lepas ni sambung lagi misi hingga hujung Julai dan ada berita yang tak sedap didengar kononnya misi nak dilanjutkan sampai ke oktober 2012...huaaaaa...minta2 la sampai julai sudah seperti yang dijanjikan...

~TaTa~

Thursday, January 5, 2012

Minggu membizi

As salam

Minggu ni memang agak bizi la... ahad malam pegi amik hubby di Airport Langkawi..punya semangat nak jumpa, awai-awai lagi aku ngan anak-anak dah tercongok kat airport tu..aku siap tahan perut(x makan) lagi sebab plan nak dinner ngan hubby..anak-anak aku bawa bekal roti ngan air milo jer makan lam keta takut depa lapar time menunngu nanti...Alhamdulillah hubby selamat sampai... nanti ct lagi bab jemput hubby ni

Bagi yan keja bab akaun ni mesti tau kan ujung tahun ngan minggu pertama awai tahun mesti bizi nak close akaun...sama la ngan Ct, dalam masa ni plak la...opismate dapat tukar dan my bos naik pangkat then ditukarkan ke kementerian lain...huahuahuahua....
Tak tau la..nak suka ke sedih bila dapat berita tu...Happy jugak la sebab cita2 depa nak keluar dari kementerian pertahanan ni tercapai tapi sedih yang amat bila mengenangkan Ct bakal dok sesorang kat opis ni tanpa opismate dan boss....
Dedua tu pulak bertukar dalam masa yang agak genting...masih ada bil yang belum berbayar..so bertungkus lumus jugak la aku ngan sorang lagi akak ni siapkan semua tu padahal tu semua asalnya bukan dalam bab kami...itu staff sudah buat taik..rileks jer naik keja selepas bercuti tgok kitaorang kena buat keja dia...bleh plak dia dok layan youtube..sakit ati betol.. sampai aku kena mai opis malam utk siapkan benda tu....nasib baik la hubby ada bleh dia jaga anak kat umah kalau tak, maunya aku kena angkut anak ke opis memalam.
Balik umah plak sibuk mengemas barang hubby bawak  blik.. bab ni syok skit hehehe (next entry)

Ari ni pun nasib baik jugak la dapat siapkan semua sebelum pukul 5...harap-harap esok tak de lagi bil yang kena reject....Pikir-pikir balik ada jugak baiknya ct kena buat semua ni supaya dapat belajar dan tambahkan ilmu lagi, mana tau kot-kot lepas ni ada plak rezeki Ct naik pangkat ke apa kan..hehehehe
Doa-doa pengganti akan sampai secepatt mungkin

Esok petang dah nak gerak gi holiday..nak lupakan sekejap segala masalah kat opis tu, Cover balik holiday 2011 yang tertunggak...tak lama pun seminggu jer...

entry lepas ni semua autopublish

~TaTa~


Related Posts with Thumbnails