Wednesday, July 7, 2010

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Interview dengan warna Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

SALAM

Setelah hampir 6 bulan menjadi tukang menghabiskan beras dirumah maka Rustam bertekad untuk mencari kerja. Telah banyak interview yang dihadirinya tetapi satu pun tak berjaya sehinggalah dia mendapat pangilan untuk di  interview kerja sebagai setiausaha.


Dengan semangat yang berkobar-kobar Rustam melangkah masuk ke dalam bilik pengurus.Bila pengurus nampak dia dengan pakaian yang tak kena konsep dan juga rambut yang berwarna belang putih dan emas, dalam hatinya dia mula membentak

"Argghhh! Orang macam ni pun ada!".
Tapi apa-apapun dia kena interview juga si Rustam ni. Jadi dia pun tanyalah Rustam,

"Kalau awak dapat buat ayat dalam bahasa Inggeris dengan menggunakan perkataan yang saya bagi, saya rasa awak ada peluang untuk kerja ni! Perkataan-perkataan nya ialah GREEN, PINK, YELLOW, BLUE, WHITE, PURPLE dan BLACK!".

Jadi Rustam pun berfikir sejenak dan kemudian menjawab...

"I hear the phone GREEN, GREEN... GREEN... , then I go and PINK up the phone, I say YELLOW... BLUE's that? WHITE did you say? Aiya... ! wrong number la... Don't PURPLEy disturb people and don't call BLACK, ok? Thank you."

Sekian sahaja cerita saya untuk hari ini....
Bye kawan-kawan

p/s: agak2 uolls Rustam dapat tak kerja tu..

2 comments:

  1. hahaha klu dia g interview kat company iklan, lulus kot!
    kreatif!

    ReplyDelete
  2. hehe..dapat kot sebab dia klaka..hahaha..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails