Thursday, May 6, 2010

♥ Hadiah Aniversary lagik..♥

SALAM

Kejadian ni jadik masa ari anniversary aku minggu lepas, tapi lupa lak nak crita..hehehe
Kisahnya bermula apabila aku dan hubby dapat half day sebab aniversary petang hubby ada tahlil NAVY day so kul 1 dah leh balik umah. Hajat dihati nak rileks la skit sambil layan AXN & HALLMARK chanel
Tup-tup sedang asyik khusyuk nengok Oprah show
BUZZZZ....BUZZZZ... bunyi dari tv serta merta ilang sudah muka Oprah

aku: eh..eh.. awat tv ni???
hubby: Awatnya?? (dari arah dapur)
aku: Gambaq ilang... ada bunyik pulak
Hubby: Tutup cepat.. sat lagi buka len

lepas 5 minit (agak-agak ja)
Aku buka balik tv tu..

Hubby: Ada lagik bunyik tu.. cepat tutup!
aku: Pasai pa?
Hubby: Nampak cam api kat belakang tv tu..

Setelah comfirm tak leh buat apa lagi so terpaksa la kena antar kedai kasi repair..
Cuba bayangkan aku ngan hubby angkat TV 29 inci (bukan lcd yer) yang gemok dan berat nak mampus tu turun dari tingkat 3 umah (tak dak lif yer kawan2) ke keta.. haduh! entah berapa kali berenti kat tangga, then last bila sampai hubby terus letak tak sempat aku nak angkat tangan so apalagi..... tersepit jari aku bawah tv tu.. mmg angin betul aku

ini lah rupanya

Bab tu dah settle.. so la ni kena bawa masuk tv tu lam keta maknanya segala khazanah kena kasi keluar dulu la.. OK. dah siap semua tutup bonet masuk lam keta tutup pintu masuk gear jalannnn....

Aku: Cam na ni? Anak-anak balik malam ni kalau tak da TV, jenuh jugak..
Hubby: kita repair dulu pastu tgk brapa lama leh siap

Sampai je kat kedai, sekali tokey tu ckp dia kena buka tngok dulu apa yg rosak pastu baru  bagitau bila leh siap...alamatnya mau 2,3 minggu
Setelah perbincangan dilakukan (mesyuarat laki bini) so keputusanya beli TV baru

Sevey punya servey, belek punya belek, hubby ngan aku pun beli la tv baru

Lcd 32 inci brand LG
yang pasti rak masih yang lama beli masa mula-mula kawen..hehehe

Dah siap membocorkan bajet bulan ni jadi kami pun p pekana mee rebus ngan pasembor
(gambo tak da, lupa nak ambil ssb mee tu sedap sangat)
dalam perjalanan balik ke umah

Hubby: Barang-barang lam keta tadi letak mana?
Aku: Barang apa?
Hubby: alah... carseat adik?
Aku: alamak..masyaallah.. tinggal kat parking la, lupa nak bubuh lam keta
Hubby: semuanya?
Aku: ah..ah..la  sekali laptop (aku dah mula gelabah)

Hubby pun laju ja tekan minyak..Aku dah berdebar2 lam ati..(mampus aku kalau ilang lappy aku tu)
 sampai ja kat parking

Masih ada.. tak terusik
Carseat adik nureen
Bantal
Lap top aku
Overall hubby

Alhamdullilah.... nasib baik selamat lappy aku tapi yang tak selamat poket hubby




9 comments:

  1. huiii bahaya tuh tinggal laptop gitu je. seb baek tak kena curik..
    tv tu adiah anniversary akak la eh? waaa seronok.. hihi

    ReplyDelete
  2. alahai ct, mujur smuanya slamatkan..
    bila tgok tv lcd tu mula la rasa mcm nk sambar gak sbb tv kat dlm bilik dah padam kena kilat, yg kat luar plak dah bergegar-gegar n bergoyang-goyang...apa pndapat ct?hehe..
    psstt:-brape rege lcd tu ek?

    ReplyDelete
  3. wahhhh LCD tv..mesti lg best tgk pas ni...

    ReplyDelete
  4. nuraimyasmin~tu la pasal,masa tu time org keja so x ramai lalu lalang

    kaksari~dah leh tukar baru dah tu..ct beli tu yg paling murah la kat sini RM1499 tp kat luar ada lagi murah kot

    Dyea~ Memang best punn..anak tengok kartun pun nampak cantik jer kaler dia

    ReplyDelete
  5. bestnye dpt tv baru..
    tapi bahaya betul t'tinggal laptop.. syukur tak ada pape yang hilang..

    ReplyDelete
  6. waaaa.. seb baik hang dok lgkawi, wey. klu kejadian kat KL.. mampoih nk tgk semua brg dok elok kat tepi tu! dgn baju2 syed depa angkut. hahaha.

    mak aih! LCD flat screen tu! Ni nak jeling eri ni.

    Tapi... sat ni afiQ nak keqabat apa dh? tv gedabak hat la ni dia dh wat kerusi dia! klu flat lagu tu, sekali dia ayun tangan dia.. besepai screen cium lantai! gulp!

    ReplyDelete
  7. fatin~mmg ct tak ingat langsung lappy tu..

    ReplyDelete
  8. kak da~ kak da~ mmg Ganas betul si afiq ni,hang kena tgk2 jugak bahaya karan tu..aku pun kena jaga2 jugak sbb nureen suka dok begantung kat rak tv tu takut tebalik nek atas nia ja..

    Aku pun sbb tv rosak ja klu tak jgn harap nak merasa lcd ni...

    ReplyDelete
  9. sek baik selamat x terusik...Alhamdulillah...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails