Thursday, February 16, 2012

Original Kebab From Lebanon

As salam

Ari tu ada cerita antara yang hubby bawa balik dari lebanon ada lah roti kebab yang besar-besar cam bantal tu...So ada masa hormon kerajinan datang tu kita buat la kan..
Roti dia jer yg original from Lebanon tapi resepi inti sendiri bikin campur ngan apa yang hubby bagitau dia makan kat sana

Ini lah rupa Kebab tu yer....sebijik cam bantal yang tak de kakabu...hehehe

Antara bahan untuk inti
kentang goreng yang dah digoreng skit-skit masak
Isi ayam cincang
tomato dipotong dadu
lobak merah potong dadu
timun potong panjang-panjang
bawang besar potong dadu
daun salad skit

Panas minyak, masuk bawang,isi ayam... kacau skit bubuh garam...serbuk lada...
pastu lobak merah...lobak ni kalau dah sagat tak payah nak masak sekali kot sbb dah lembut dah.

sapu mayonis atas roti

letak sos skit....bersepah sos tu...hahaha

Then, letak la inti yg dimasak tadi ngan kentang, timun dan salad tu

Pastu gulung-gulung ikut suka ati

Masak dalam oven dalam 5 minit sampai roti tu garing @ keras skit

Rasanya boleh tahan jugak...maybe kalau inti tu nanti diciptarasa lagi maka lagi marbeles la kot..hahaha

*TaTa*





No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails