Monday, February 20, 2012

Ngidam Kerabu Mangga

As salam

My hubby dah lama tak jumpa makanan malaysia kat sana nun.. balik sini cakap nak makan kerabu mangga pulak... Nak buat sendiri takut tak menjadi sebab memang tak penah buat pun, sian la pulak nanti orang yang ngidam tu...hehehe
Jalan selamat dengan pi makan kat kedai je lah

Selalu kerabu mangga ni kedai makan Thailand yang pemes kan? pusing punya pusing tak tau nak pilih kedai man satu, padahal banyak jer kedai Masakan Thai kat sini. Last kami ke Restoran Mangga 2 di jalan ke Pantai Chenang berdepan ngan hotel Fave yang baru buka tu..First time makan kat situ...Nama pu Mangga 2, kata mana Mangga 1 pun tak tau

Ini lah rupa kerabu mangga tu....sedap jugak walaupun Ct tak minat sangat ngan kerabu ni.. Ct suka kerabu sotong ja 

Lauk lain yang kami oder...Siakap Stim...Kalau dapat jenahak lagi best ni..
Serius jenahak lagi sedap dari siakap kalau stim..
Ari tu jenahak tak de plak kat kedai tu...huhuhu..
Lauk yang lain ok jer lah tapi rasanya lagi sedap di rostoran simpang tiga kat kedawang.

Nanti mai Langkawi boleh la singgah makan kat sini yer..:)

*TaTa*


6 comments:

  1. waa..kecoq ayaq liuqqq!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe....dah2 pi lap ayaq lioq tu

      Delete
  2. memang best kerabu mangga dan kerabu sotong ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah... ct suka kerabu sotong lagi dr mangga..

      Delete
  3. kalo kerabu mangga nih kite ngidam sokmo..
    ada isi ke tadop, sama jer.. hihihii..
    besttttt sgt.. tp blh je try wat sendiri..

    cara buat kerabu mangga simple versi saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq..kasi resepi..nnt klu rajin leh try...

      Delete

Related Posts with Thumbnails