Thursday, October 18, 2012

@Kuantan 3 bulan yang lepas.. Crita basi daaa

Assalam

Ni kejadian dah lama dah tapi baru nak crita kat sini.. Mood update kan baru ja sampai so kita gali la balik apa yang tertinggal ari tu
Orang kena tinggai ngan laki, Biasa la kan.. Laki nak balik kita kat sini macam-macam plan dah dalam kepala tu... Tapi tak menjadi semuanya pon..

Hubby sampai di subang pastu depa terus ke kuantan.. Kami drive pagi tu dari alor star terus ke kuantan tak singgah subang dah sebab tak mau masuk kl takut tak sempat nak ke kuantan.. Pengakuan disini, ni first time kami jejak kuantan, kesian kan? Hahahaha.. Penah pi pahang tapi sampai cameron, genting ngan janda baik ja..

Memang plan nak drive sendiri ngan anak-anak ja, tak mau susahkan mak abah ngan mertua.. Kat mak kami bagitau kami drive sampai kl ja, takut nak cakap kot nanti mak tak bagi pi. Ni pon first time kami drive jauh ngan anak.. Alhamdulilah selamat sampai, tq pada gps jugak, bab mencari kem askar darat tu..

Kami sampai awai sejam kot dari bas hubby.. Dok lepak kat gambang tu sat pastu nampak bas baru follow.. Tak ramai yang p sambut hubby depa kat sana, ye lah kan.. Jauh tu kalau yg dok di selatan nun.. Tapi kami yang dok jauh di pulau ni yang eksited lebih.. Nak p amik jugak kat sana.. Dengan alasan sian kat hubby nanti nak balik naik bas kena heret beg besaq, untung jugak yang geng satu unit ramai tu, depa ada staf car pi ambil.

Ada pi sambut siap dengan bunga segala bagai.. Hehehe kami tak seromantik tu, muahaha...
Tido la semalam kat kuantan di semporna resort boking by agoda, murah skit la dari harga kita boking sendiri atau walk in. Pilih sempurna  resort ni sebab ada pool untuk kids, pool dia memang best la.. Bilik pon ok lah jugak patut la dengan harga rm 80++ cuma bab sarapan ja yg kureng skit, sarapan memang terhad.. Ada roti, mihun goreng ngan sosej ja, air teh, kopi, jus.. Parking ok. Hari selasa ada pasar malan dekat jalan nak masuk resort. Hotel ni dalam kawasan perumahan yang baru nak dibina so jalan tu lecak la skit, so far ok jer bagi kami.

Dari kuantan kami ke kl.. Soping baju raya anak-anak.. Terbang $$$$ abis terus balik singgah taiping ngan pkok sena.. Hubby dapat cuti sebulan lebih sampai lepas raya so jadi Mr. Mama la..


*guna tab ni tak pandai nak seting gambar bagi dok atas, pastu gambar pon kecik ja.. Ada sapa nak tolong ajar? :-P Sory....... tak leh nak rotate la gambo ni.... huhuhu


2 comments:

  1. Huhu aku pun xpndai nk setting gambaq lg.

    Hmmm bestnya si naufal tu!

    ReplyDelete
  2. Huhu aku pun xpndai nk setting gambaq lg.

    Hmmm bestnya si naufal tu!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails