Thursday, March 11, 2010

✿kesian Abang Naufal ✿

SALAM

Entah la.... aku rasa kesian+bersalah kat Naufal... sebab kecuaian aku naufal yang terima akibatnya..
Ari isnin lepas my hubby duty 24H keja (kalau tentera tu tau la duty tu cam mana) so mmg tugas aku la petang isnin p amik anak2 kat umah bb sitter.. jarak umah aku ngan umah bb sitter tu jauh la jugak.

Untuk pengetahuan uolls Nureen dah tak brapa mau dok lam bb carseat tu.... ada la 3,4 minit dok baik2 pas tu mula la nak bangun tengok naufal kat belakang, tambah2 plak naufal dok main cak-cak ngan dia.... mmg menguji skil pemanduan aku betul....aku penah bawa keta ngan sebelah tangan pegang nureen sebelah lagi pegang stereng nasib baik keta auto & jalan lengang ja.. (haighway langkawi)

Tragedi ni jadi pada pagi selasa masa aku hantaq anak2 p umah bb sitter. Nureen mmg buat perangai dari bangun tido..aku pakai tudung pun ala kadar ja.... (sampai opis pakai balik elok2) Naufal dok meniarap kat seat blakang sambil dok main mainan kat lantai keta.. Nureen dah nangis tak mo dok lam carseat tu, aku dah bagi segala bagai benda tapi tak mo jugak

Sampai ja kat kawasan sekolah dalam aku dok kelam kabut ngan nureen, mata sat tengok jalan sat tengok nureen tup-tup keta depan brek,bagi signal nak kona.... aku pun apa lagi brrreeeeekkkkkk mengejut
Gedebak.... Gedebuk..... Waaaa....Waaa......
Maaaakkkkk..... Sakkkkiiitttt...
aku toleh belakang tengok naufal dah bedebuk tergolek kat lantai keta... aku panik jugak tapi nureen dok nangis lagi kuat

Aku berenti kat tepi (gerai jual nasi lemak) tengok  naufal dulu... dia dok pegang mulut yg penuh darah lam ati aku syak patah gigi dah....bila lap2 darah tu baru nampak bibir luka..
So, jadik la cam ni


Bila Senyum


Sory ye Abang......


6 comments:

  1. dear..hati2 la..tkt ryna baca..len kali kena lagi berhemah okeh..

    ReplyDelete
  2. hala2 sian dia. aku pun slalu jadi camtu, tmbah si afiQ tu lagi xdok diam. penah aku drive sambil BF afiQ tau. habisla kamera cctv putrajaya ni nampak aku hehe.

    ReplyDelete
  3. Ala..kesiannya dia, jadi seksi bibir..hehe

    ReplyDelete
  4. ~ryna : tu la pasal...kena lebih hati2

    ~nafira: mmg kesian tapi dok esok tu dia ckp tak sakit pun...

    ~kak da: oit! lagi terer hang, jgn nnt ada tsebar kat tenet plak.....

    ~jambu ungu: cam anjelina joli tapi senget skit....

    ReplyDelete
  5. bdk mmg ssh la duk kat car seat. adief nyer car seat aku dh sumbat dlm stor. bila hntr g rmh pengasuh dia duk betenggek kt pangku aku ler.. bkn nk duk ngnag2 dia.. alahai...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails