Wednesday, April 27, 2011

Hari TLDM Ke-77 : Mawilla 3


 
Hari ni merupakan hari Ulang Tahun tentera Laut Di Raja Malaysia ke 77.Selamat hari ulang tahun untuk semua anggota TLDM termasuk hubby. Sambutan di dilakukan disemua Pangkalan dan yang paling meriah tentunya di Bandar Tentera Laut iaitu Lumut.Katanya TV3 pun ada buat liputan... aku tak tengok la sebab keja kan..Tapi aku join sambutan peringkat Markas Wilayah Laut 3 sebagai sebahagian dari warga pangkalan.awal aku turun amik port...kerusi pun banyak yang kosong lagi


video
Perbarisan bermula

 Lagu yang sinonim dengan perbarisan

time ni dah panas weh...
aku yang duduk di bawah bumbung ni pun terkena skit tempias panas tu pun dah berpeluh apatah lagi depa yang dok dalam baris ni... berkilat muka.

Sory la terselindung skit, aku duduk kerusi line ke 3 yang depan-depan semua khas untuk jemputan pesara navy. Lagipun aku guna henpon je, pastu time rekod ni pun sorok-sorok segan plak semua orang berdiri tegak aku plak dok amik gambar

video

Pancaragam dari tentera darat..tak pasti plak dari unit mana tapi memang best la. Korang rasa lagu apa yang depa main ni... time ni ada check baris oleh panglima

Habis acara untuk hari ni.. Esok ada majlis resepsi diatas kapal oleh ahli bakat tapi aku tak ikut walaupun aku ahli bakat juga....tak berapa aktif sangat. Kakitangan awam pun bleh ikut juga tapi yang pompuan saja...ada la yang ikut. Boleh juga merasa naik kapal sambil kapal tu round-round sekitar langkawi. Buakan senang dapat peluang cam ni tapi tah la, aku tak berasa plak nak ikut. maybe next time la kot.

Ari sabtu ada hari terbuka pangkalan, orang awam dijemput datang ke pangkalan. Ada 2 biji kapal yang boleh kita naik tapi kapal tu tak jalan la. Gerai jualan pun banyak juga.

2 comments:

  1. tak penah sambut hari TLDM pun.. sebab dok luar dari kawasan PAngkalan.. Setakat wish kat Hubby je la..

    ReplyDelete
  2. Anonymous11/5/11 12:13

    nice blog keep it up , interesting !!!!!! That pillar must be more than 5m must have been cumbersome to decorate it

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails