Monday, March 25, 2013

Muzium Permainan @ Penang

AS salam

Sambung cerita penang lagi no... ni pulak kami pi Muzium permainan @ Toys Museum.. masa kami pi muzium ni baru ja pindah ke area dekat dengan Taman rama-rama... sory lupa plak nama tempat tu.. kalau tak silap telok bahang... muzium ni dok dekat dengan sekolah cina... memang jalan nak masuk tu jalan mini tar kampung ja... kami tanya driver teksi baru la jumpa musum ni.. dok kat belakang skit...
Tiket masuk pon tak tau berapa rate... sorang auntie cina tu tengok kami satu family dia cakap rm50... terus bayar ja...
Tapi rasanya la ni kalau pi dah siap kot kaunter tiket segala bagai... masa kami pi tu banyak jugak barang mainan depa baru dok pasang memang selerak la depan tu...
anak-anak yang suka kartun tu syok la masuk sini..



 Patung ni dok dalam almari boleh tengok la... tak boleh nak pegang..
saiz memang besaq kita dan ada jugak yang lagi besaq dari kita




 boleh nampak kan... tempat diplay dia memang cam tu..

video

layan video ni sat... :P

Penang memang syurga makanan kan... tapi sungguh sedih kami tak dapat hayati bab makanan....huhuhuhu
makan area batu feringgi tu ja sebab hotel kat situ.. siang dah bejalan sana sini... anak-anak pon dah penat kira nak balik tido ja...
Lagipon Naufal & Nureen dok kira nak balik mandi kat kolam ja.... Maknya nak shoping pon tak sempat

malam ada la pi jalan kaki area batu feringgi tu lebih kurang macam pantai chenang jugak.. harga makanan pon standart harga pelancong... maybe ada yang murah kot cuma kami ja yang tak tau....
Beli FM ja balik boh kat peti ais...

ada lagi skit nak cerita bab penang ni... sambung la lagi... byeeeeee

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails