Wednesday, December 21, 2011

Apa yang penting...Kerjasama

As salam

Korang tau la kan.... la ni Ct ibu tunggul..tinggal kami anak beranak je kat umah tu dan semua keja yang dulunya dibahagi-bahagi ngan hubby tapi sekarang kena buat sendiri la... penat tu tak yah crita la tapi apa pun Ct happy janji anak-anak ada depan mata.
Walaupun boleh buat semua tapi kekadang tu tak sempat juga nak buat..terkejar-kejar... yang selau skip rasanya memasak kot..hehehe
Rasa malas jer..balik keja terus tapau tak pun makan je kat kedai tu..balik umah bleh rest dan buat keja lain
Sepanjang hubby tak de ni (6 bulan dah) Ct banyak jugak ajarkan Naufal buat keja umah yang mudah.
Bukan apa...mana la tau kot-kot nanti kita sakit demam tak leh bangun boleh jugak minta tolong dia....Harap-harap tu boleh la.
Antara yang ct ajar tu

Angkat baju kat penyidai

Baju depa dua beradik jugak tu...baju ct sangkut kat atas tak sampai Naufal nak amik

Angkat masuk bilik terus...
Ada lagi yang ct ajar...isi air dalam botol pastu letak lam petiais, buang air mesih basuh (semi auto)...bancuh susu dia sendiri.
Tak lah risau kena air panas ke apa sebab ct guna dispenser (betul ke ejaan ni) yang ada air panas & suam...
Tunjuk kat dia guna air suam pastu bubuh susu beberapa scoop then goncang.... so far ok jer
Harap-harap tu nanti besar Naufal tetap ringan tulang....insyaallah


2 comments:

  1. Apa yg penting kerjasama!!! ;D

    ReplyDelete
  2. Salam perkenalan.

    Rajin anak ct. Gambar yang angkat kain tu comel! :-)

    Jom baca ni ~ Fridge Magnets - Cenderahati Mudah / Fridge Magnets - Easy Souvenirs

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails